OVER MANON

Toen ik deze website maakte vroeg iemand mij:

“Wat maakt dat mensen jou kiezen om een flinke klus in hun huis of tuin te gaan doen?”

Dit antwoord kwam in me op:

Wat ik te bieden heb zijn vaardige, deskundige handen en een creatief hoofd vol goede ideeën.
Ik neem graag de zorg uit handen voor een hele klus, van voor tot eind, met aandacht voor kleine en grote persoonlijke wensen. Het is niet nodig om een designer en een schilder en een tuinontwerper en een hovenier te benaderen, omdat ik creatief en veelzijdig ben. Door jarenlange ervaring met allerlei klussen in huis en tuin ben ik een precisie-schilder en klusser met korte nagels aan heel groene vingers.
Eigenlijk doe ik niets liever dan prachtige plannen maken om het daarna met mijn eigen handen mooi te maken.
En natuurlijk kunnen we ook samen aan de slag, als je er tegenop ziet het alleen te doen.

Klus- en tuinvrouw:

Wat 30 jaar geleden begon als favoriete bezigheid voor eigen huis en tuin, groeide uit tot dagenlang schilderen en klussen voor vrienden, familie en kennissen. Als klusvrouw kwam ik steeds beter uit de verf.
Mijn liefde voor tuinieren begon al toen ik als meisje mijn vader hielp in onze sfeervolle tuin met vijver en voliere. Terwijl we samen werkten vertelde hij over de planten, over de juiste manier van snoeien, over verschillende grondsoorten en voeding. In al mijn eigen tuinen en in vele tuinen van vrienden, familie en kennissen heb ik die kennis goed kunnen uitbreiden.

Veelzijdig en vakkundig, zorgvuldig en creatief:

Wat mij kenmerkt is een persoonlijke benadering en inzet ‘met hart en ziel’. Iedereen die mij en mijn werk kent, is lovend over de kwaliteit van mijn werk, over mijn inzicht en advies en over manier waarop ik onvermoeibaar alles aanpak.
Ik wil graag iets kunnen betekenen voor een ander, vooral door goed te luisteren naar persoonlijke wensen en door mijn aanpak, advies en ontwerp daarop af te stemmen. Als ik ergens voor het eerst kom, zie ik vaak al voor me hoeveel mooier een huis of tuin kan worden. Maar vooral ben ik meteen al nieuwsgierig: door te luisteren en te vragen ontdek ik de heel eigen wensen van de bewoners en hun ideeën over een mooier thuis. Ik geniet van het hele proces dat nodig is om een klus goed te klaren.

Het gaat niet alleen om het vinden van de juiste kleuren, materialen of inrichting, maar ook over tijd maken voor een praatje en aanvoelen welke sfeer bij iemand past. Een mooi resultaat is het uiteindelijke doel, maar ik ben pas echt tevreden als een ander blij wordt van de manier van samenwerken.

Zo ben ik en zo werk ik.